Gas met iGas in alle veiligheid

Veiligheidsmaatregelen

iGas zorgt voor alle wettelijke formaliteiten bij uw plaatselijke autoriteiten en erkende instanties. Alle ondergrondse tanks van iGas worden geïnstalleerd in aanwezigheid van een gecertificeerde organisatie. Bovendien is hij altijd uitgerust met een kathodische bescherming voor een perfecte veiligheid.

Inbedrijfstelling en vijfjaarlijkse controle door een erkende instantie

Voordat de tank gevuld wordt, heeft iGas een kopie nodig van de gemeentelijke verklaring en van het leidingcertificaat. Deze laatste certificeert dat het leidingsysteem door een erkende installateur of een geaccrediteerde organisatie is goedgekeurd. iGas stuurt vervolgens een geaccrediteerde organisatie naar de plaats om het systeem in bedrijf te stellen. De kathodische bescherming van de ondergrondse tank wordt gecontroleerd, evenals de vereiste veiligheidsafstanden  en alle documenten die nodig zijn voor de uitvoering van de installatie. Het leidingsysteem wordt geïnspecteerd volgens de geldende normen. Deze inspectie vindt om de vijf jaar plaats en kan deel uitmaken van het onderhoudscontract.

Installatie van gasdetectoren

Een gasdetectie is verplicht als een deel van de installatie zich onder het maaiveld bevindt zonder directe toegang naar buiten. Vraag uw i Gas adviseur of erkende installateur om meer informatie. In zo'n situatie zullen wij een grotere lagedrukkast moeten installeren, zodat uw installateur een magneetklep kan plaatsen die verbonden is met de gasdetectie.

Veiligheidsuitrusting op de installatie

Behalve het veiligheidsventiel, dat elk risico van overdruk in de tank opheft, is het dienstventiel, evenals het tweede expansieventiel, voorzien van een debietbegrenzer, die de gasstroom stopt in geval van een toevallige breuk in de leiding.

Productie van tanks

Alle iGas tanks worden in de EU-zone vervaardigd en zijn voorzien van het CE-merk, overeenkomstig de Europese fabricagenormen.

Behandeling van de geplaatste tanks in geval van negatief rapport van de goedgekeurde organismen

iGas repareert en behandelt propaangastanks, bovengronds of ondergronds, in België.

Comfortpakket

Periodieke inspectie van de benzinetank en de leidingen: Geen gedoe! iGas zorgt voor het versturen van de erkende instantie op het juiste moment (om de 5 jaar) tegen een jaarlijkse vergoeding.

Laatste blogbericht

De beoordelingen van onze klanten

4.81/5
(21 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

Service efficace, rien à reprocher, l'inst... bekijk meer Service efficace, rien à reprocher, l'installation de la citerne et de la tuyauterie a été faite rapidement zie minder

Edgard

5/5

Vos services livraison et facturation sont... bekijk meer Vos services livraison et facturation sont parfaits. Merci beaucoup zie minder

BERNARD Christian

5/5

Excellent service !

Vincent

5/5

Particulièrement satisfait de cette entrep... bekijk meer Particulièrement satisfait de cette entreprise. Service efficace irréprochable, ponctualité. Grand professionnalisme du personnel technique et administratif. A recommander. zie minder

Guy

5/5

Inzet in heel België

Individueel advies over de installatie van uw volgende gastank in België

Familie en lokale bedrijven

Elke installatie wordt voorafgegaan door ten minste één technisch bezoek ter plaatse

Tankinspectie door erkende instanties

Gas bestellen
Vragen? iGas belt u terug

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.