Bovengrondse gastank

De snelle en voordelige oplossing om van propaangas voorzien te worden!

Uw huis kan niet op aardgas aangesloten worden omdat het netwerk niet beschikbaar is of de aansluiting te duur is?

In dit geval is de oplossing heel eenvoudig: de installatie van een gastank.

De bovengrondse gastank kan zeer snel geïnstalleerd worden, omdat er slechts eenvoudige grondwerken nodig zijn voor het ingraven van de leidingen.

Tenslotte is de bovengrondse gastank te huur, waardoor het de beste value-oplossing is om snel van gas voorzien te worden.

Herhaal de naam van het product of de dienst 01 en geef 2/3 argumenten.
Voorbeeld:

 • Volledige installatie van uw product.
 • Oplossing, aangepast aan alle behoeften.
 • Ecologisch en economisch.
Vraag een offerte

Enkele foto's van onze bovengrondse gastanks

Ontdek onze bovengrondse tanks in beelden:

iGas komt ter plaatse en geeft u advies over alle aspecten die nodig zijn voor een gemakkelijke plaatsing

Tankinhoud naargelang het soort gebouw en het gebruik ervan

Van 1 000 tot 1 600 liter

Voor een klassieke eengezinswoning

Van 2 700 tot 4 850 liter

Voor multi-residentiële gebouwen, grote logementen, bedrijven, appartementsgebouwen ...

> 5 000 liter

Grote bedrijven, industrieën

Voordelen

Is mijn tuin wel groot genoeg?

 • De installatie van een bovengrondse gastank is de economische oplossing
 • De bovengrondse tank wordt altijd te huur aangeboden met gratis  installatie. Geen investering noodzakelijk.
 • Kies voor het comfort en de zuinigheid van een bovengrondse tank
 • Alle bovengrondse tanks van iGas zijn uitgerust met een grondaansluiting en een veiligheidsklep om overdruk te voorkomen
 • Propaan produceert minder CO2 dan andere fossiele brandstoffen, terwijl het veel veel veelzijdiger is
 • Een propaansysteem kan gemakkelijk gecombineerd worden met andere hernieuwbare energiebronnen
 • Als er aardgas in uw straat zou worden geïnstalleerd, zouden er slechts kleine aanpassingen nodig zijn om op het aardgasnet aan te sluiten

iGas verzorgt en coördineert alle stappen van uw project in Wallonië

 • Invoering van de gemeenschappelijke verklaring

  Voor de installatie van een gastank is een milieuvergunning vereist. Hoewel deze vergunning door ons wordt ingevoerd, zal ze door de gemeente waar de site zich bevindt, naar het adres van de klant worden gestuurd. Voor bovengrondse tanks vereist de wet ook een vereenvoudigde stedenbouwkundige vergunning. De stappen voor de invoering van deze vergunning moeten door de cliënt worden ondernomen.

 • Plaatsing van de bovengrondse tank

  Nadat onze planningsafdeling een afspraak met u gemaakt heeft, zal ons team van technici de tank installeren op de plaats die eerder met onze technische vertegenwoordiger overeengekomen is. Indien de klant geen plaat ter beschikking heeft gesteld, zal de bovengrondse gastank op twee betonnen platen worden geplaatst en van een aardaansluiting worden voorzien.

 • Aanleg van de geul

  iGas beschikt over de technische en menselijke middelen om de sleuf tussen de gastank en het huis aan te leggen.

 • Plaatsing van de gasleidingen

  De doorsnede van de leidingen zal vooraf door ons berekend worden, om een voldoende gasstromingsdruk te garanderen voor de goede werking van uw gastoestellen.

 • Installatie van de tweede drukregelaarkast of de enkele drukregelaar direct op de tank

  Het tweede expansievat of lagedrukvak is voorzien van een drukregelaar waardoor het gas van een druk van 1,5 bar kan gaan naar een druk van 37mbar, de werkdruk van de gastoestellen in België. De kast is ook voorzien van afsluitkleppen om de gastoevoer af te sluiten in geval van nood of onderhoud.

  Als de klant geen kastje aan de muur van zijn huis wil, kan de drukregelaar rechtstreeks op de bovengrondse gastank geïnstalleerd worden (UPSO OPSO systeem). Let wel, in dit geval moet al het leidingwerk (van de tank naar de ketel) door uw installateur gedaan worden.

 • Aansluiting van de pijp

  Onze technici zullen overgaan tot de aansluiting van de leidingen op het reservoir, en ook op de tweede expansie-box. De leidingen zullen dan onder druk worden gezet om zeker te zijn dat ze dicht zijn. IGas zal dan een leidingcertificaat afgeven dat bewijst dat de gasleiding aan de geldende normen voldoet.

  Uw verwarmingsmonteur zal ook een leidingcertificaat moeten opstellen voor het binnengedeelte (van de kast naar de ketel).

 • Inbedrijfstellingscontrole van uw gastank

  Nadat iGas een kopie van de gemeenteverklaring en het leidingcertificaat van uw verwarmingsmonteur heeft ontvangen, zullen wij een erkende instantie sturen om te controleren of uw installatie aan de voorschriften voldoet en in gebruik genomen kan worden.

Veiligheid

iGas voert alle wettelijke procedures uit met uw plaatselijke autoriteiten en erkende instanties. Hebt u meer informatie nodig ?

OPSO UPSO of de enkelvoudige trigger, het alternatief voor de tweede trigger box

De wet legt een maximale druk op van 37 mbar binnen gebouwen (lage druk). Deze beperking vereist de installatie van een tweede drukverlagingsdoos (of lagedrukdoos) aan de buitenmuur van uw huis. iGas probeert deze doos altijd te installeren op een plaats die niet erg zichtbaar is en die ook gemakkelijk toegankelijk is voor de verwarmingsmonteur om de ketel aan te sluiten. Indien, om esthetische of technische redenen, de plaatsing van de lagedrukkast niet mogelijk is, biedt de enkelvoudige expansie  het beste alternatief. Met dit systeem kan de gasdruk direct bij de uitlaat van de gastank verlaagd worden en hoeft er dus geen kastje aan de muur van het huis geïnstalleerd te worden. Merk op dat in het geval van de installatie van een enkel expansiesysteem, het leidingwerk niet meer door iGas gedaan zal worden, maar door uw verwarmingsinstallateur.

De telemetrie

Met het telemetriesysteem van iGas kunnen wij vanuit onze kantoren op afstand het niveau van uw tank controleren. Dit betekent dat wij kunnen anticiperen op gasleveringen en het risico dat u zonder gas komt te zitten kunnen uitsluiten. U hoeft zich zelfs geen zorgen te maken over het niveau van uw tank. Meer informatie vindt u hier! 

Controle en onderhoud van de geïnstalleerde iGas-tanks

iGas zorgt voor de periodieke controle  en het onderhoud van de installatie.iGas stuurt automatisch de bevoegde instantie voor periodieke inspecties van het gasdepot, naast de routinecontroles die de chauffeur bij elke levering uitvoert. Meer informatie?

Alle investeringen in gastanks worden geleverd met een onderhoudscontract. Dit contract garandeert het veilige gebruik van uw gastank en omvat:

 • de  inbedrijfstellingscontrole door een erkende instantie. Daaraan voorafgaand heeft iGas een kopie nodig van de gemeentelijke vergunning die wij eerder voor u hebben ingediend. Dit zal door de autoriteiten naar het adres van de klant gestuurd worden. iGas zal ook een kopie nodig hebben van het leidingcertificaat voor het gedeelte binnenshuis, dat door de verwarmingsinstallateur afgegeven werd. De erkende instantie heeft deze twee documenten nodig voordat zij een conform keuringsrapport voor uw nieuwe gasopslagplaats kan afgeven,
 • periodieke controles (om de 5 jaar) van uw gastank door een erkende instantie,
 • de vervanging van de veiligheidsklep overeenkomstig de geldende wetgeving,
 • een garantie voor uw bovengrondse gastank voor de duur van het contract. Elke beschadiging van uw gastank door normaal gebruik zal onder garantie worden gerepareerd. De tank omvat de tank zelf en al zijn toebehoren tot aan de serviceklep,
 • een garantie van 2 jaar op de leidingen als die door iGas gemaakt zijn. De leidingen beginnen na de dienstklep van de tank. De voordrukregelaar en het overdrukventiel maken deel uit van de leidingen en niet van de tank.
 • Een noodnummer dat 24/7 bereikbaar is in geval van problemen met uw gastank.

Controle en onderhoud van het leidingensysteem

De gasleiding moet niet alleen bij de installatie gecontroleerd worden, maar ook om de 5 jaar door een erkende instantie. Als optie biedt iGas aan om automatisch een erkende instantie te sturen om uw installatie in overeenstemming en veilig te houden.

Neem contact op met een team van professionals

Geïnteresseerd in onze service? Aarzel niet om contact op te nemen met ons specialistenteam. Wij zijn bereikbaar via de mobiele telefoon of via het online formulier.

Bang om zonder gas te komen zitten?

Laatste blogbericht

De beoordelingen van onze klanten

4.81/5
(21 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

Service efficace, rien à reprocher, l'inst... bekijk meer Service efficace, rien à reprocher, l'installation de la citerne et de la tuyauterie a été faite rapidement zie minder

Edgard

5/5

Vos services livraison et facturation sont... bekijk meer Vos services livraison et facturation sont parfaits. Merci beaucoup zie minder

BERNARD Christian

5/5

Excellent service !

Vincent

5/5

Particulièrement satisfait de cette entrep... bekijk meer Particulièrement satisfait de cette entreprise. Service efficace irréprochable, ponctualité. Grand professionnalisme du personnel technique et administratif. A recommander. zie minder

Guy

5/5

Inzet in heel België

Individueel advies over de installatie van uw volgende gastank in België

Familie en lokale bedrijven

Elke installatie wordt voorafgegaan door ten minste één technisch bezoek ter plaatse

Tankinspectie door erkende instanties

Gas bestellen
Vragen? iGas belt u terug

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.