Ondergrondse gastank

De ondergrondse gastank iGas; de onzichtbare oplossing om van propaangas voorzien te worden!

U hebt geen toegang tot aardgas, maar uw grond is te klein om een gastank te herbergen?

In dit geval is de oplossing heel eenvoudig :installatie van een ondergrondse gastank.

Hoewel de veiligheidsafstanden van een bovengrondse en een ondergrondse gastank globaal identiek zijn, worden zij gemeten vanaf de inspectiekamer van de ondergrondse tank en niet vanaf de tankwand zoals het geval is bij bovengrondse tanks. Wij kunnen dus een ondergrondse tank installeren waar een bovengrondse tank onmogelijk te verwezenlijken zou zijn. Tenslotte behoudt u, dankzij de ondergrondse tank, bijna alle beschikbare ruimte in uw tuin.

Herhaal de naam van het product of de dienst 01 en geef 2/3 argumenten.
Voorbeeld:

 • Volledige installatie van uw product.
 • Oplossing, aangepast aan alle behoeften.
 • Ecologisch en economisch.
Vraag een offerte

Enkele foto's van onze ondergrondse gastanks

Ontdek onze ondergrondse tanks in foto's :

iGas komt ter plaatse en geeft u advies over alle aspecten die nodig zijn voor de eenvoudige installatie van uw ondergrondse gastank

Tankinhoud naargelang het soort gebouw en het gebruik ervan

Van 2 400 tot 2 950 Liter

Voor een klassieke eengezinswoning

Van 2 950 tot 4 850 Liter

Voor appartementsgebouwen, grote woningen, bedrijven …

> 5 000 Liter

Grote bedrijven, industrieën

Voordelen

Is mijn tuin wel groot genoeg ?

 • De ingegraven tank verspilt geen ruimte en laat alleen een deksel op het oppervlak
 • Onzichtbaar, u profiteert van een onveranderde esthetiek van uw tuin
 • Kies voor het comfort en de veiligheid van een ondergrondse tank
 • De ondergrondse tank is te koop of te leasen voor een minimuminvestering
 • Propaan produceert minder CO2 dan andere fossiele brandstoffen, terwijl het veel veel veelzijdiger is
 • Een propaaninstallatie kan gemakkelijk gecombineerd worden met andere hernieuwbare energieën
 • Als er aardgas in uw straat zou worden geïnstalleerd, zouden er slechts kleine aanpassingen nodig zijn om u op het aardgasnet aan te sluiten

iGas verzorgt en coördineert alle stappen van uw project in Wallonië

 • Invoering van de gemeenschappelijke verklaring

  De wet vereist de invoering van een milieuvergunning vóór de installatie van een gastank. Deze vergunningsaanvraag wordt door ons ingediend, maar zal door de plaatselijke overheid naar uw adres worden gestuurd. Vergeet niet ons een kopie te sturen zodra u die hebt ontvangen.

 • Maak een afspraak met de erkende instantie

  De wet vereist de aanwezigheid van een inspecteur van een erkende organisatie gedurende de hele plaatsing van uw ondergrondse gastank. De inspecteur zal onder andere de kwaliteit van de bekleding van de tank, de veiligheidsafstanden en de naleving van de begraafprocedures van de tank controleren.

 • Technische werken voor de plaatsing van uw ondergrondse tank

  iGas beschikt over de grondverzetuitrusting en het volledig gekwalificeerde personeel om uw ondergrondse gastank te plaatsen, waterpas te stellen en aan te sluiten. Wij doen geen beroep op onderaannemers om uw toekomstige gasopslagplaats te installeren.

  Onze technische vertegenwoordiger zal van tevoren het type grondverzetmateriaal bepaald hebben dat nodig is, afhankelijk van de beperkingen en de toegankelijkheid van uw terrein.

 • Realisatie van de loopgraaf.

  Wij bouwen de sleuf voor de plaatsing van de gasleidingen tussen de tank en uw huis.

 • Plaatsing van het leidingwerk.

  Wij zullen ervoor zorgen dat het pijpgedeelte groot genoeg is om voldoende druk voor uw gastoestellen te garanderen.

  Hoewel 15 meter leidingwerk in ons pakket is inbegrepen, is het technisch altijd mogelijk om langere lengten te installeren.

 • Installatie van de tweede expansiebox of de enkele expansie direct op de tank

  De lagedrukkast (of tweede drukkast) maakt het mogelijk de gasdruk te verlagen

  Hoewel wij altijd proberen om dit kastje op een enigszins zichtbare muur te installeren, kunt u zich storen aan het esthetische aspect van dit kastje. In dat geval kan de regelaar rechtstreeks in de inspectiekamer van de ondergrondse gastank geïnstalleerd worden (OPSO UPSO systeem). De hele leiding tussen de tank en de boiler wordt dan aan uw installateur in rekening gebracht.

 • Aansluiting van de pijp

  Na de installatie en aansluiting van de gasleiding volgens de norm NBN D51-006, gaan wij over tot de verplichte lektest ervan. Wij zullen dan een leidingcertificaat afgeven om het dossier van uw gasdepot te vervolledigen.

  Uw installateur zal hetzelfde moeten doen met de binnenleidingen (van de kast naar de boiler).

 • Inbedrijfstellingscontrole van uw gastank

  iGas zal een erkende instantie sturen om de ingebruikneming van uw gastank te controleren. Daarvoor hebben wij een kopie nodig van de gemeentelijke vergunning die wij eerder voor u hebben ingediend, en van het certificaat van de binnenleidingen dat uw installateur gemaakt heeft.

Veiligheid

iGas zorgt voor alle wettelijke formaliteiten bij uw plaatselijke autoriteiten en erkende instanties. Alle ondergrondse tanks van iGas worden geïnstalleerd in aanwezigheid van een gecertificeerde organisatie. De gastanks zijn voorzien van een kathodische bescherming om elk risico van corrosie te voorkomen. Hebt u meer informatie nodig ?

Duur van de plaatsing van een ondergrondse gastank

De duur van de installatie van uw ondergrondse gastank bedraagt gemiddeld tussen 1u30 en 3u, maar kan uiteraard variëren naargelang verschillende factoren :

 • De aard van de grond. Het ingenieurswerk zal onvermijdelijk langer duren als de grond rotsachtig of leisteenachtig is.
 • In geval van harde grond zal de controleur van de ter plaatse aanwezige erkende instantie eisen dat de kuil met geel zand wordt opgevuld. Dit zal onvermijdelijk de duur van de interventie verlengen.
 • De afstand tussen de tank en uw huis voor de sleuf en de leidingen.
 • Toegang tot de plaats van uw toekomstige gastank. Een beperkte toegang zal ons dwingen aangepast materiaal te gebruiken, wat de duur van de werkzaamheden kan verlengen.

OPSO UPSO of de enkelvoudige trigger, het alternatief voor de tweede trigger box

Als het om esthetische of technische redenen niet mogelijk is om de lagedrukkast op een van de muren van uw woning te plaatsen, dan is het OPSO UPSO systeem de oplossing. Deze unieke uitbreiding wordt rechtstreeks in de inspectiekamer van de ondergrondse gastank geïnstalleerd en er is geen kastje nodig. Al het leidingwerk, van de tank tot de boiler, zal door uw installateur aangelegd moeten worden.

De telemetrie

Met de telemetrie kunnen wij voor u en op afstand het peil van uw benzinetank controleren. Dit systeem sluit elk risico op gasstoringen uit en geeft ons de mogelijkheid te anticiperen op de gasleveringen. Er is ook een toepassing beschikbaar, zodat u op elk moment uw gasverbruik kunt analyseren. Meer informatie hier!

Controle en onderhoud van iGas tanks

iGas zorgt voor het onderhoud van de gasinstallatie en de periodieke inspectie. iGas stuurt automatisch de bevoegde instantie voor periodieke inspecties van de tank, naast de routinecontroles die de chauffeur bij elke levering uitvoert. Wilt u meer informatie?

Al onze ondergrondse gastankplaatsingen worden geleverd met een onderhoudscontract. Dit contract garandeert een maximale beveiliging van uw gastank en omvat:

 • de inbedrijfstellingscontrole wordt uitgevoerd door een erkende instantie. Vóór dit inspectieverzoek zult u ons een kopie van de gemeentelijke machtiging gestuurd hebben. Anderzijds zal een kopie van het certificaat van de door uw installateur gemaakte binnenleidingen nodig zijn, zodat de erkende instantie een conform verslag van uw nieuwe gastank kan geven.
 • Periodieke keuring (om de 5 jaar) van uw ondergrondse gastank door een erkende instantie.
 • Het verwisselen van de veiligheidsklep in overeenstemming met de geldende wetgeving.
 • 9 jaar garantie op uw nieuwe gastank. Alle noodzakelijke technische ingrepen aan uw ondergrondse gastank zullen onder garantie worden uitgevoerd gedurende de eerste 9 jaar van het contract. De tank omvat de tank zelf en al zijn toebehoren tot aan de serviceklep.
 • 2 jaar garantie op de leidingen, als die door iGas geïnstalleerd zijn. De leidingen beginnen na de dienstklep van de tank. De voordrukregelaar en het overdrukventiel maken deel uit van het leidingwerk, niet van de tank.
 • Een noodnummer dat u 24/7 kunt bellen als u een probleem hebt met uw gastank.

Controle en onderhoud van uw leidingsysteem

Uw gasleidingsysteem moet, ondanks de inspectie bij de ingebruikneming, om de 5 jaar opnieuw gecontroleerd worden door een erkende instantie. Als optie en voor een klein jaarlijks bedrag, biedt iGas aan om automatisch een erkende organisatie te sturen om uw installatie veilig te houden.

De voordelen van een ondergrondse gastank

 • Brengt geen schade toe aan de esthetiek van uw tuin
 • Bespaart ruimte in uw tuin
 • De ondergrondse cisterne kan gekocht worden met een leasingcontract van 9 jaar

Neem contact op met een team van professionals

Geïnteresseerd in onze service? Aarzel niet om contact op te nemen met ons specialistenteam. Wij zijn bereikbaar via de mobiele telefoon of via het online formulier.

Bang om zonder gas te komen zitten?

Laatste blogbericht

De beoordelingen van onze klanten

4.81/5
(21 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

Service efficace, rien à reprocher, l'inst... bekijk meer Service efficace, rien à reprocher, l'installation de la citerne et de la tuyauterie a été faite rapidement zie minder

Edgard

5/5

Vos services livraison et facturation sont... bekijk meer Vos services livraison et facturation sont parfaits. Merci beaucoup zie minder

BERNARD Christian

5/5

Excellent service !

Vincent

5/5

Particulièrement satisfait de cette entrep... bekijk meer Particulièrement satisfait de cette entreprise. Service efficace irréprochable, ponctualité. Grand professionnalisme du personnel technique et administratif. A recommander. zie minder

Guy

5/5

Inzet in heel België

Individueel advies over de installatie van uw volgende gastank in België

Familie en lokale bedrijven

Elke installatie wordt voorafgegaan door ten minste één technisch bezoek ter plaatse

Tankinspectie door erkende instanties

Gas bestellen
Vragen? iGas belt u terug

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.