Eén tank en meerdere meters

Eén benzinetank en meerdere gebruikers?

Bent u van plan eenapartementengebouwte bouwen of te renoveren? Of meerdere huizen of een woonwijk voorzien van een enkele bovengrondse of ondergrondse gastank? iGas installeert een gemeenschappelijke gastank met meters voor elk appartement. De eigenaar betaalt niet voor de installatie van de meters of het onderhoud van het gasnet. Al deze kosten worden aan de eindgebruiker doorberekend in de vorm van een maandelijkse bijdrage. De gebruikers genieten van al het comfort van gas zonder dat zij op het aardgasnet aangesloten moeten zijn.

Herhaal de naam van het product of de dienst 01 en geef 2/3 argumenten.
Voorbeeld:

 • Volledige installatie van uw product.
 • Oplossing, aangepast aan alle behoeften.
 • Ecologisch en economisch.
Vraag een offerte

Enkele foto's van onze gasmeters


iGas ondersteunt en coördineert alle fasen van uw gasnetwerk

 • Invoering van de gemeenschappelijke verklaring

  Voor het plaatsen van een gastank is een milieuvergunning nodig. Deze vergunning wordt door ons ingevoerd, maar wordt naar het adres van de klant gestuurd door de plaatselijke overheid waar uw project zich bevindt.

 • Maak een afspraak met de erkende organisatie

  De aanwezigheid van een inspecteur van een gecertificeerde organisatie is verplicht bij de plaatsing van uw ondergrondse gastank. De organisatie zal nagaan of de tank begraven is volgens de bij wet opgelegde normen en zal een rapport uitbrengen over de juiste plaatsing van de ondergrondse gastank.

 • Civiele werken voor de plaatsing van uw ondergrondse tank

  Onze technische dienst Technogaz beschikt over al het grondverzetmateriaal en hooggekwalificeerde technici om de installatie van uw ondergrondse gastank te garanderen.

  Na een bezoek aan uw terrein zal onze technische vertegenwoordiger, in samenwerking met de klant, het type machine bepalen dat nodig is voor de goede werking van uw terrein.

 • Aanleg van de geul.

  Wij maken de sleuf voor de plaatsing van de gasleiding tussen de tank en het flatgebouw.

 • Plaatsing van het leidingwerk

  iGas berekent het geïnstalleerde vermogen van alle ketels in het flatgebouw, om de doorsnede van de leidingen te bepalen, evenals het debiet van de regelaars dat nodig is voor de goede werking van alle toestellen.

 • Installatie van meterkasten aan de buitenmuur van gebouwen

  De meterkasten bestaan uit een of meer meters, alsmede tweede triggers en afsluitkleppen. De kasten zijn gemaakt van aluminium met poedercoating in RAL 7037. Wij kunnen deze kasten echter tegen een meerprijs overspuiten in het RAL van uw keuze.

  De druk aan de uitgang van de kasten is al aangepast aan de werkdruk van de gastoestellen, en uw verwarmingsmonteur hoeft alleen maar de meters aan te sluiten op de ketels van elk appartement.

 • Aansluiting van de pijp

  Onze technici zullen de leidingen aansluiten op de tank en op de meterkasten. De leidingen zullen dan een lektest ondergaan om er zeker van te zijn dat zij lekvrij zijn. Wij kunnen dan een leidingcertificaat afgeven dat bewijst dat de gasleiding aan de geldende normen voldoet.

  Uw verwarmingsmonteur zal ook een leidingcertificaat moeten opstellen voor het binnengedeelte (van de meters tot de ketels).

 • Inbedrijfstellingscontrole van uw gasdepot

  iGas zal na ontvangst van de gemeentelijke vergunning en de interne leidingcertificaten een bevoegde instantie sturen om te bevestigen dat de installatie in gebruik kan worden genomen.

De maandelijkse bijdrage omvat de kosten van de elektriciteit..:

 • meterverhuur
 • meteropneming en beheer van gasmeters
 • telemetrie en automatisch bijvullen van de tank
 • verzending van facturen
 • periodieke inspecties van de bovengrondse of ondergrondse gastank alsmede periodieke inspecties van de leidingen naar de ketels

iGas zorgt voor de verzending van de verbruiksfacturen naar elk van de huurders van het gebouw en voor de opvolging van de betaling. De eigenaar neemt geen enkel commercieel risico.

Veiligheid

iGas zorgt voor alle wettelijke formaliteiten bij uw plaatselijke autoriteiten en erkende instanties. Alle ondergrondse tanks van iGas worden geplaatst in de aanwezigheid van een erkende instantie. De gastanks zijn voorzien van een kathodische bescherming om elk risico van corrosie te voorkomen. Meer weten?

Telemetrie

Bij de installatie van een gewone gastank, installeert iGas systematisch een telemetriesysteem om automatisch de propaantank te vullen. Er mag geen actie worden ondernomen door een van de bewoners van het gebouw of door een eventuele agent. Meer informatie hier!

Controle en onderhoud van iGas tanks

iGas zorgt voor het onderhoud van de gasinstallatie en de periodieke controle. Een erkende organisatie zal automatisch gestuurd worden voor de verplichte periodieke inspecties van het propaangasdepot. Meer weten?

Al onze propaaninstallaties, inclusief tanks en meters, gaan gepaard met een onderhoudscontract. Dit contract garandeert het veilige gebruik van de gastank en omvat:

 • de inbedrijfstellingscontrole door een erkende instantie,
 • de periodieke controles (om de 5 jaar) van het gasdepot door een erkende organisatie,
 • de verplichte periodieke controles (om de 5 jaar) van het leidingnet door een erkende organisatie,
 • de vervanging van de veiligheidsklep in overeenstemming met de desbetreffende wetgeving,
 • een garantie van 9 jaar op uw nieuwe gastank. Elke technische ingreep die het gevolg is van een normaal gebruik van de tank, zal tijdens de eerste 9 jaar van het contract onder garantie worden uitgevoerd. De tank bestaat uit de tank en de accessoires tot aan de dienstkraan.
 • 12 jaar garantie op het leidingsysteem als het door ons geïnstalleerd is. De leidingen beginnen na de serviceafsluiter van de tank (inclusief voordrukregelaar en drukbegrenzer),
 • een noodnummer dat 24/7 bereikbaar is in geval van problemen met uw gastank.

Neem contact op met een team van professionals

Geïnteresseerd in onze service? Aarzel niet om contact op te nemen met ons team van specialisten. Wij zijn telefonisch bereikbaar of via het on-lineformulier.

Bang om zonder gas te komen zitten?

Laatste blogbericht

De beoordelingen van onze klanten

4.81/5
(21 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

Service efficace, rien à reprocher, l'inst... bekijk meer Service efficace, rien à reprocher, l'installation de la citerne et de la tuyauterie a été faite rapidement zie minder

Edgard

5/5

Vos services livraison et facturation sont... bekijk meer Vos services livraison et facturation sont parfaits. Merci beaucoup zie minder

BERNARD Christian

5/5

Excellent service !

Vincent

5/5

Particulièrement satisfait de cette entrep... bekijk meer Particulièrement satisfait de cette entreprise. Service efficace irréprochable, ponctualité. Grand professionnalisme du personnel technique et administratif. A recommander. zie minder

Guy

5/5

Inzet in heel België

Individueel advies over de installatie van uw volgende gastank in België

Familie en lokale bedrijven

Elke installatie wordt voorafgegaan door ten minste één technisch bezoek ter plaatse

Tankinspectie door erkende instanties

Gas bestellen
Vragen? iGas belt u terug

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.